And now in a leap, confident that what leaps, leaps as evidence of what we do not hear in all the leaps (CY) | 19:00 | 30’ | 06/10/2024

Performing the new: And now in a leap, confident that what leaps, leaps as evidence of what we do not hear in all the leaps (CY) | Παράσταση

Nour Paris

06/10/2024 | Κυριακή | 19:00 (30’)

@Αίθουσα εκδηλώσεων Πάνος Σολομωνίδης

 

Το έργο “And now in a leap, confident that what leaps, leaps as evidence of what we do not hear in all the leaps” καταπιάνεται με την ποιητική ενός σώματος που βρίσκει την ευχαρίστηση και αφήνεται να βυθιστεί σε αυτή. Με την επιθυμία να απλωθεί, μέσα από τις δονήσεις του, αναζητώντας μάρτυρες να επηρεάσει. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον χώρο ως μια στιγμή για να βυθιστείτε και να εισέλθετε σε αυτή τη στιγμή ως έναν χώρο για να κατοικήσετε.
Σε αυτόν τον τόπο, απαντώ στην επιθυμία μου να κινηθώ, να προσπαθήσω να αναστείλω λίγο περισσότερο τη στιγμή.

Μακάρι ο ενθουσιασμός αυτής της στιγμής να είναι μεταδοτικός.
Ο χρόνος εκτινάζεται μαζί μου, με συνεπαίρνει στην αιώρηση μου στο παρόν, διασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξεφύγω μόνη μου στο μέλλον.
Έτσι κάνουμε το άλμα μαζί,
για τη χαρά που μας περιμένει, ενθαρρύνοντας τους εαυτούς μας να να κινούνται μαζί, ο ένας από τον άλλον.
Ένα άλμα σε μια προτροπή για γιορτή.

To έργο πειραματίζεται από την απροσδιόριστη έννοια του groove, την αισθητηριακή διαίσθηση που δίνει ώθηση στην κίνηση. Περιστρέφεται γύρω από ζητήματα επιτελεστικότητας, μουσικότητας, μεταμόρφωσης της αισθητηριακής αντίληψης και απόλαυσης. Εκθέτει την ευαλωτότητα κατά την οποία το groove βρίσκει το σώμα κάποιου, καθώς και την ευαλωτότητα στην οποία το οδηγεί.

Εδώ, ο χορός απολαμβάνεται ως δυνατότητα να απαντά κανείς στη διαίσθησή του, ως μια γλώσσα που ανταποκρίνεται στην πρόσκληση για μια κοινή στιγμή ανάτασης.

Συντελεστές

Χορογραφία και ερμηνεία: Nour Paris

Dialogue partner: Ula Sickle

Δραματουργίκη ανατροφοδότηση: Ρόδια Βόμβολου

Μουσική: Vivaldi, Οι τέσσερις εποχές από τον Max Richter

At the club – Rocco Deep mix instrumental – Timmy Regisford

Gravity – John Mayer

📷Barlas Sahinoglu