Μια εισαγωγή στο ComfyUI: Σχεδιάστε τον Δικό σας Δρόμο προς τη Μαγεία της Ψηφιακής #AiArt! | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Είστε έτοιμοι να βυθιστείτε στον κόσμο της ψηφιακής δημιουργικότητας με ένα εργαλείο που θα μετατρέψει τις καλλιτεχνικές σας ιδέες και τη φαντασία σας σε εντυπωσιακές οπτικές πραγματικότητες; Τότε δηλώστε το ενδιαφέρον σας για ένα πρακτικό εργαστήριο όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε ένα από τα πιο συναρπαστικά και ισχυρά εργαλεία στον κόσμο της ψηφιακής τέχνης!

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Αυτό το ατομικό εργαστήριο έχει σχεδιαστεί ειδικά για καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του ComfyUI για τη δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων (κινούμενων και μη) μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το εργαστήριο θα καλύψει τα βασικά του ComfyUI συμπεριλαμβανομένου της κατανόησης βασικών εργαλείων (όπως nodes) και την εξερεύνηση βασικών τεχνικών δημιουργίας μέσω AI χρησιμοποιώντας προτροπές κειμένου και εικόνες.

Σε ποιους απευθύνεται: 

Είτε είσαι έμπειρος/η καλλιτέχνης/καλλιτέχνιδα που θέλει να διευρύνει τα εργαλεία του/της, είτε είσαι δημιουργικό άτομο και θέλεις να μάθεις, αυτό το εργαστήριο θα σε εξοπλίσει για να ζωντανέψεις το δημιουργικό σου όραμα. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να φέρουν τα laptop τους και διάθεση για πειραματισμό, καθώς θα ασχοληθούν πρακτικά με τον σχεδιασμό  και θα καταπιαστούν με παραδείγματα σε πραγματικό χρόνο για καλύτερη κατανόηση των εργαλείων.

Το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για 45 λεπτα slot “ένας προς έναν”. Περιορισμένες θέσεις (μέγιστος αριθμός x5). Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στην πιο κάτω αίτηση έως τις 25 Οκτωβρίου.

 

Αιτηθείτε εδώ

 

Πότε: Κυριακή 6/10 το πρωί- απόγευμα (οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν για την ακριβή ώρα του εργαστηρίου τους)

Που: Στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών / Αποθήκες Παπαδάκη

Κόστος: Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται ως παράλληλη δράση της έκθεσης “PULSE” της Σουζάνας Φιαλά η οποία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού και Performance Open House.

Διάρκεια έκθεσης: Εγκαίνια 3/10 19:00-20:30 / 4-6/10 10:00-18:00. 

Στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού / Αποθήκες Παπαδάκη

Διοργάνωση: Στέγη Χορού Λεμεσού

 

Τι είναι το ComfyUI;:

Το ComfyUI είναι ένα Εντυπωσιακό περιβάλλον χρήστη (UI) για το Stable Diffusion. Μπορείτε να δημιουργήσετε ροές εργασίας (workflows) για τη δημιουργία εικόνων ή βίντεο, συνδέοντας διαφορετικά μπλοκ κώδικα (που ονομάζονται nodes) μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα χρησιμοποιήσουμε το UI μέσω ενός python notebook.

Βιογραφικό Καθοδηγήτριας: 

Η Σουζάνα Φιαλά, είναι καλλιτέχνης που θολώνει τις. διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου. Είναι δημιουργός έργων performance, καλλιτέχνιδα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), επιμελήτρια στο makersplace.com, ενώ από το 2021 κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο είδος της ψηφιακής τέχνης PerformanceNFT στο Web3. Στα πιο πρόσφατα έργα της, καταπιάνεται με καίρια ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η ψηφιακή κουλτούρα, οι αναδυόμενες τεχνολογίες, τα πρωτόκολλα ανοιχτού κώδικα και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Φιαλά συνεχώς ωθεί τα όρια της performance στον ψηφιακό καλλιτεχνικό χώρο, με το έργο της να έχει αναγνωριστεί και παρουσιαστεί διεθνώς. Τα έργα της έχουν λάβει χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου ενώ το καλλιτεχνικό της έργο έχει συλλεχθεί από την Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης και από συλλέκτες ψηφιακής τέχνης.

Από το 2023, η Φιαλά αποτελεί εξέχουσα μορφή στον χώρο της δημιουργός βίντεο με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και εκπροσωπείται από την FELLOWSHIP στο πρόγραμμά “Daily curated releases—μια πλατφόρμα που λειτουργεί ως το επίκεντρο της πειραματικής οπτικής τέχνης AI.