16700597_1387620044642658_4358697759267313105_o

 

 

Tο Dance Throughout the Year έχει σαν βασικό στόχο τη συµπλήρωση του προγράμµατος της Πλατφόρµας Σύγχρονου Χορού, εµπλουτίζοντας την όλη διοργάνωση µε χορογραφικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Κύπρο τη χρονιά που µας πέρασε και, σε συνδυασµό µε την Πλατφόρµα, τη στήριξη και την προώθηση του καλλιτεχνικού έργου των δηµιουργών.

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 03.03.2017

 

20:00 Into the stillness 25’ Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Χορογράφος: Ρούλα Κλεοβούλου

Περφόρμερς: Αλεξία Περδικάκη, Έμιλυ Παπαλοΐζου, Μιλένα Ugren Κούλας, Ράνια Γλυμίτσα

Φωτογράφος: Παύλος Βρυωνίδης

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Ανδρέα Δρουσιώτη (μπροστά από το θέατρο Ριάλτο)

Το τελευταίο κομμάτι μου “Into the stillness” είναι η εξέλιξη του προηγούμενου έργου μου “Standstill”, όπου η έρευνα μου ήταν να βρω την κίνηση στην ακινησία και να καταλήξω στο τέλος στην ερώτηση, αν η ακινησία μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ηρεμία ή ένταση. Στο κομμάτι που θα παρουσιάσουμε απόψε, πήγα ένα βήμα παραπέρα και ζήτησα από τις χορεύτριες να διασχίσουν μια γέφυρα με πολύ αργό και σταθερό ρυθμό, ελπίζοντας να βρουν την ακινησία (ηρεμία) φτάνοντας στον προορισμό τους και έχοντας διασχίσει τη γέφυρα. Ο καθένας από τους ταξιδιώτες μου διέσχισε τη γέφυρα με το δικό του μοναδικό τρόπο, αλλά στο τέλος έφτασαν όλοι στην κατάσταση ακινησίας (ηρεμίας). Όλοι έχουμε τις δικές μας γέφυρες που πρέπει να διασχίσουμε, το ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε αυτή την κατάσταση ακινησίας… Το κομμάτι που θα δείτε απόψε δεν θα πραγματοποιηθεί στο χώρο όπου δημιουργήθηκε, δηλαδή στη γέφυρα, αλλά στους δρόμους της Λεμεσού όπου οι ταξιδιώτες μου θα κάνουν το ταξίδι τους ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ανθρώπους και μέσα στην αναταραχή, ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένα καλό ταξίδι… Το έργο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2016 για το καλοκαιρινό φεστιβάλ site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου.

 

 

Σάββατο 04.03.2017

 

18:30 Sunday of Life 20’

Julia Anna Brendle

Ιδέα/Χορογραφία/Ερμηνεία: Julia Brendle

Ευχαριστίες για τη δραματουργική επεξεργασία στους Μαρία Κυριάκου, Άντρη Παναγιώτου και Μάριο Κωνσταντίνου.

Μια προσέγγιση του έργου, αρχικά δημιουργημένο για ένα γήπεδο καλαθόσφαιρας, στο χώρο της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Άραγε τα αρχικά ερωτήματα ευσταθούν ακόμα; Πώς επιδρά στη χορογραφία ο νέος χώρος και τι ερωτήματα θέτει; Ένας χώρος, όπου η σκέψη δίνει στο σώμα τη δυνατότητα της έκφρασης. Ένας χώρος όπου τα σώματα συναντιούνται για να πετύχουν κοινούς στόχους, όπου νιώθουμε ελεύθεροι, όπου μπορούμε να φτάσουμε στα όρια της σωματικής μας δράσης. Αλήθεια, πόση ελευθερία επιτρέπουμε στο πλαίσιο δράσης μεταξύ του εαυτού μας και του εκάστοτε καθορισμένου χώρου; Πόσα όρια επιβάλλονται, μέσω των προσωπικών μας μοτίβων που στόχο έχουν την ικανοποίηση προκαθορισμένων στόχων; Οι ερωτήσεις καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, με στόχο να αναζητήσουμε τις έννοιες της προσωπικής μας ελευθερίας, των επιλογών μας και τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας.

 

19:00 Coralia 7’ Πάνος Μαλακτός

Χορογραφία/Χορευτής: Πάνος Μαλακτός

Μουσική: Cantus in memory of Benjamin Britten- Arvo Part

Φωτογράφος: Κυριάκος Αντρέου

Το όνομα της Κοραλία. Ο ορισμός της μαχήτριας, της ηρωίδας, της αληθινής μητέρας. Είναι εδώ. Ακριβώς μπροστά σας.

 

19:15 Red VelVet 25’ Aneesha Μιχαήλ

Χορογραφία: Aneesha Μιχαήλ

Περφόρμερς: Aneesha Mιχαήλ και Raul Tigre

Mέντορας: Bush Hartshorn

Μουσική: Gabriel Fauré- Elegie, Scott Walker- The Electrician, Daft Punk- Get Lucky, Brian Eno and Harold Budd- Against the Sky.

Φωτογράφος: Μαρία Μαρί Νεοφύτου

Ένα θεατρικό ντουέτο για μια γυναίκα και μια κόκκινη βελούδινη κουρτίνα. H γυναίκα θα σωματοποιήσει πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Πώς βρίσκουμε την ισορροπία, εξερευνώντας τα όρια της ύπαρξης μας; Από το ένα άκρο, εκείνο της διεύρυνσης του εαυτού μας δοξάζοντας τις κοινωνικές μας θέσεις, μέχρι το αντίθετο άκρο, εκείνο της απόσυρσης μέσα «στο καβούκι μας» για να γίνουμε ένα μηδενικό, ένα τίποτα, ένα κενό. Οι διαδρομές μεταξύ αυτών των δυο άκρων είναι αυτές που οδηγούν σε στιγμές συνειδητοποίησης. Ωστόσο, Προσοχή! εξαπατούμε τους εαυτούς μας συγχέοντας το όνειρο με την πραγματικότητα. Στο διαδικτυακό κόσμο του εικοστού πρώτου αιώνα, η πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα συγκρούονται.

 

 

Κυριακή – Sunday 05.03.2017

 

11:00-13:00 Upcoming move

Ανοιχτή συζήτηση

 

18:30 In Another’s Shoes: #ifeeljustlikeachild 30΄

Αριάνα Μαρκουλίδου

Περφόρμερ: Αριάνα Μαρκουλίδου

Σχεδιασμός ήχου: Πάνος Μπάρτζης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελεάνα Αλεξάνδρου

Οι ενδυματολογικές μας επιλογές μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για μας, αν γνωρίζει κανείς να διαβάζει ανάμεσα στις ραφές. Η Αριάνα και ο Πάνος ξανακοιτάζουν το έργο “In Another’s Shoes” το οποίο παρουσιάστηκε στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού στα πλαίσια του προγράμματος Dance Throughout the Year 2016. Το έργο στην πιο πρόσφατη εκδοχή του συνδυάζει την έρευνα των συχνοτήτων του ήχου (από προηγούμενα έργα), με τα θέματα ένδυμα και ταυτότητα, κίνηση και ήχος, αυτοσχεδιασμός και δομή. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Moving the New της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού το Δεκέμβριο 2016. Ένα έργο που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Choreographic Residency Programme 2015 Moving the New, της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

 

19:00 For George 15’

Μιλένα Ugren Κούλας

Χορογραφία/Αυτοσχεδιασμός: Μιλένα Ugren Κούλας

Mουσική: 9 Crimes-Damien Rice

“For George”: ένας σύντομος χορός αφιερωμένος στο σύζυγο μου Γιώργο Κούλα. Ένας χορός που προέκυψε από την εν εξελίξει συνεργασία μας, την κοινή μας ζωή και το προηγούμενο μας έργο με τίτλο “Happiness”.

www.ugrenkoulas.com

 

22:30 Πάρτυ λήξης

 

 

Σάββατο 04.03.2017 και Κυριακή 05.03.2017

 

17:00-20:00 In a Dark Time

Αριάνα Οικονόμου

Μνημείο στην Πλατεία Ηρώων

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ Blast from the Past: A retrospective to the future. Kαλλιτεχνική επιμέλεια ομάδα Blast.

www.blastcollective.org

Iδέα/Χορογραφία/Ερμηνεία: Αριάννα Οικονόμου

Φωτογράφος: Χρίστος Αβρααμίδης

Στην καινούργια εκδοχή του έργου της “Ιn a Dark Time” (2002), η Αριάννα Οικονόμου θα παρουσιάσει μια παράσταση διαρκείας, βασισμένη στους αλχημικούς συμβολισμούς και τα στάδια που αφορούν στο ταξίδι της ψυχής προς τον Εαυτό (Calcinatio, Mortificatio, Solutio). Αποδομώντας το ήδη υπάρχον υλικό (ποίηση, εικαστική εγκατάσταση, ήχο) η παράσταση θα προσδώσει ένα τελετουργικό χαρακτήρα όπου το κοινό θα βιώσει την αναπαραστατική διαδικασία για όσο χρονικό διάστημα επιλέξει. Η περφόρμερ έχοντας ως άξονα το σκεπτόμενο σώμα και την κίνηση του, θα εστιάσει στο διάλογο που θα προκύψει με τον Eαυτό και το κοινό, επιχειρώντας να επικοινωνήσει με αυτό τον τρόπο τις εν εξελίξει μεταβάσεις από το ασυνείδητο χώρο (σώμα) στο συνειδητό χώρο (νόηση-αντίληψη), μεταξύ του απτού και του ιδεατού.

www.echoarts.info